Recepty

Jak to funguje na webu?

Ke každému z receptů připojuji tagy (štítky), podle toho co za suroviny jsou nutně potřeba pro daný recept. Proto například koření a podobné suroviny nenajdete ve štítcích, pokud opravdu nejsou nutné. Následně tedy můžete podle tagů  (štítků) vyhledávat. Ty jsou uváděny převážně v jednotném čísle – jablko, vejce, atp. Druhou možností je vyhledávat v pruhu vpravo, kde najdete rubriky podle různých druhů pokrmů. Usnadní Vám to také vyhledávání nahoře pod sekcí Recepty.

Skladba receptu by měla být následující –

1) Úvod – obvykle nějaký komentář, jak jsem získal inspiraci, či jaký recept jsem převzal s referencí na původní zdroj, většinou přidávám i vlastní zkušenosti či příběh.
2) Dále tři části receptu – čas strávený přípravou, suroviny vyžadované pro recept a postup.
a) pokud najdete text psaný kurzívou, u surovin znamená postup přípravy pokud je za čárkou nebo případně další surovinu, která není nutná, ale může být dobrá alternativa
b) pokud najdete u postupu, je to obvykle rada, která může být užitečná či vlastní tip
3) Může stát, že přijdou ještě poznatky z přípravy, pokud množství vyšlo na více než dvě porce, na které jsou primárně recepty dělány, také případné další varianty a změny v receptu.

No a jinak samozřejmě tam bývají obrázky, snažím se dělat vlastní tak, aby vypadaly hezky a pozitivně, ne vždy se to však daří, ale věřte tomu, že se snažím to vylepšovat.


 

Snídaně, dezerty, svačiny (bez masa)


 Zmrzliny, sorbety, dřeně


 

Nápoje


 

Pečené (sladké i slané) a více časově náročné


 

Hlavní chody bez masa

 


 

Maso

 

Snídaně, svačiny, mlsy s masem

Hlavní chody s masem

Uzeniny (aneb kde kousek slaniny či klobásy udělá divy)
Mleté maso (vepřové, hovězí, skopové, atd., mix)
Kuřecí a další drůbeží maso
Vepřové maso
Hovězí a telecí maso
Ryby a plody moře
Zvěřina a jehněčí, skopové
Vnitřnosti

 

Přílohy (bez masa)


 

Saláty


 

Polévky


 

Dochucovadla, ingredience aneb co si zvládnete udělat doma


Normální recepty (nejsou paleo)

Advertisements

4 thoughts on “Recepty

  1. Pingback: Po čem nejvíc tloustneme II – jak se vzdát obilovin | Anna Jermářová

  2. veľmi pekný zoznam receptov, váš web si hned pridávam do záložiek a ked sa nebudem vedieť rozhodnúť čo dnes na obed, tak už viem kde hladať 😀

  3. Nice blog here! Also your website loads up fast! What host are you using? Can I get your affiliate link to your host? I wish my site loaded up as quickly as yours lol gekfeffdfacc

Zde můžete nechat svůj komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s