Velikonoční nádivka

Jarní nádivka

Zdroj: iGurmet

Nevím jak se mi to povedlo, ale povedlo se mi zazdít sadu receptů, které jsem udělal, byl z nich nadšený, ale nikdy nesepsal a tak se tedy k nim vracím až zpětně. V poslední době totiž vařím, vařím dost a vařím rád, ale protože to nemám čím fotit, tak docela často opakuji osvědčené recepty, anebo experimentuji s úplně novýma. Na Velikonoce jsem se rozhodl udělat nádivku a pořádně zelenou. Důvodem je, že to tak nějak k těm Velikonocům patří a protože jsem nechtěl až tak moc experimentovat a jít shánět kopřivy a další jedlé býlí, rozhodl jsem se jít do osvědčeného špenátu. Původně jsem ji chtěl udělat do muffinů a podělit se v práci, ale nakonec jsem ji pekl v pekáčku, pěkně vedle kuřete, které jsem pro změnu nadíval játry a houbami. Dohromady to bylo dokonalé, pojďme se tedy na to podívat…

Čas receptu: příprava 15 minut, pečení 35-45 minut

Suroviny na 1 malý pekáček:

  • 4 vejce, rozdělené na bílky a žloutky
  • 150-200 g čerstvého listového špenátu
  • asi 250 g různého masa – na kostky, uzené, vařené, pečené, dle tradice se míchaly různé druhy
  • 2 stroužky česneku, nadrobno či prolisované
  • sůl, pepř
  • horká voda

Postup:

  1. Dejte do mísy žloutky, maso nakrájené na libovolně velké kousky, česnek, pepř a sůl.
  2. V hrnci si přiveďte k varu vodu a vhoďte na dvě minuty špenát či další býlí.
  3. Zceďte a nechte trochu vychladnout a okapat.
  4. Smíchejte se zbytkem surovin.
  5. Vyšlehejte si bílky s trochou soli do tuhého sněhu a zapracujte do směsi v míse.
  6. Dejte do pekáčku a pečte na 180°C asi 35-45 minut.
Reklamy

Zde můžete nechat svůj komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s