Mango lassí

Mango lassíVětšinou, když si dáte lassí někde v indické restauraci, dostanete extra sladký nápoj s trochou ovocné příchuti, ale výrazně jogurtové konzistence. Tento nápoj skvěle osvěží, je rychlý na přípravu a u pálivých jídel velmi efektivně tlumí a tiší bolest. Naše oblíbené je mangové, ale dá se vyrobit z mnoha jiných druhů zralého ovoce i bylinek, ale existuje i ve slaných variantách. Tradiční kombinace jsou třeba růžová voda, římský kmín, šafrán, zázvor, kurkuma, nebo šťávy z jahody, citronu, manga a dalších. Většinou se používá kombinace jogurtu, vody a konzervovaného ovoce, případně i nějakého sladila (med nebo cukr) v případě sladkých verzí. My jsme dělali verzi trochu hustší a krémovější, ne až tolik výrazně sladkou, avšak velmi mangovou.

Čas receptu: příprava 10 minut

Suroviny na 1 litr:

  • 0,5 litru jogurtu
  • 1 střední mango, oloupané a vypeckované (cca 200 g)
  • 200 ml kokosového mléka (méně než jeden hrnek)
  • 2 pol lžíce kokosového cukru nebo medu (lze úplně vynechat)

Postup:

  1. Mango oloupeme, okrájíme od pecky a s trochou jogurtu rozmixujeme na pyré.
  2. Smícháme se zbytkem surovin a necháme vychladit.
  3. Podáváme studené s brčkem (slámkou).
Reklamy

Zde můžete nechat svůj komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s