Makadamové sušenky s čokoládou a kokosem

Hotové sušenky v krabičceProtože jste se často ptali, jak použít suroviny za našeho obchodu, rozhodl jsem se pro Vás udělat speciální recept na sušenky z našich surovin. Nejsou výrazně sladké, jsou kokosové a ořechové najednou a dokonce obsahují i skvělou čokoládu. Není to žádné umění je připravit, tedy recept zvládne každý a téměř v jakýchkoliv podmínkách, což si myslím, že je velmi vhodné. Testovali jsme různé tvary, různé teploty přípravy a nakonec jsme se rozhodli sdílet s Vámi variantu, která má podle nás nejlepší efekt. Sušenky jsou zvenku pořádně křupavé, ale uvnitř ještě nepřesušené. Čokoláda pěkně doladí jejich chuť. Makadamová mouka, kterou jsme použili jde samozřejmě nahradit libovolnou ořechovou, ale protože makadamy mají z ořechů nejlepší složení – nejméně omega-6 nenasycených mastných kyselin a nejlepší poměr vůči omega-3, které Vám semínka a ořechy nabízejí. Jejich velkou nevýhodou však je nejmenší dostupnost a velmi těžké zpracování, protože mají velmi pevnou skořápku, musí se zpracovávat velmi těžkými lisy, aby se vůbec mohly nechat vyloupat. Přitom tyto sušenky skvěle připomínají kokosové kuličky z Vánočního cukroví, takže i samotný recept můžete použít bez čokoládových kousků i jako součást zdravějších Vánoc. A to se vyplatí!
Poznámka: Lepší je si sušenky nedělat moc tenké, aby nebyly moc suché, kvůli toho, že jsme nepoužili velké množství tekutin, pokud však chcete dělat tenčí, doporučuji použít více vajec, tuku či tekutého sladidla.

Hotové sušenky na plechu

Čas receptu: příprava 10-15 minut, pečení 10 minut

Suroviny na 36 sušenek:

Těsto

Postup:

  1. V misce si smíchejte tekuté suroviny tedy roztopený tuk, vejce a med.
  2. Odvažte si všechny sypké suroviny (vanilka, sůl, kokos a makadamová mouka) a postupně vsypte k tekutým a promíchávejte.
  3. Nasekejte si v kuchyňském robotu či rukou čokoládu na menší kousky a vmíchejte do těsta. (Část kousků si můžete nechat nakonec a dát je na vrch sušenek při tvarování)
  4. Vyložte si plech do trouby pečícím papírem (budete potřebovat 2 plechy).
  5. Pomocí polévkové lžíce si naberte množství na sušenky a vytvarujte je dle libosti. (Poté můžete přidat ještě pár kousků odložené čokolády na vrch sušenek)
  6. Rozložte na plechu a pečte asi 10 minut na 160-170°C (podle druhu trouby).
  7. Nechte mírně zchladnout (nejlépe na mřížce) a snězte či odložte na později!

Sušenky ve tvaru hroudiček před pečením

Advertisements

Zde můžete nechat svůj komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s