Oopsie roláda

Naplátkovaná roládaJiž delší dobu jsem uvažoval nad tím, že udělám nějakou čokoládovou roládu nebo alespoň s čokoládovým krémem a má drahá polovička měla obavu, že to nevyjde. Nakonec jsme tedy našli zajímavý recept od Lucie Grusové na Facebooku, kde se jednalo o roládu slanou – z těsta na Oopsie chleba. Netrvalo dlouho, nakoupil jsem suroviny, které obvykle doma nemáme (lučinu a plátkový sýr) a šel jsem do toho. Připraveno to bylo za pár minut, už samotné hotové těsto vypadalo, že výsledek je jistojistě zaručen. Po dopečení těsta vše vypadalo ještě o kousek lépe než jsme doufali a tedy po zarolování a dalším chvíli strávené pečením jsme si pochutnali na plodu našeho snažení. Bylo to vynikající, o hodně lepší než jsem čekal a také jasný předpoklad toho, že budeme rolády dělat znova a jiné.

Rolování oopsie rolády

Čas receptu: příprava 10 minut, pečení 50 minut

Suroviny na 1 roládu (cca 4 porce):

  • 4 vejce, bílky a žloutky rozdělené
  • velká špetka soli
  • 125 g lučiny či jiné krémové pomazánky (philadelphia, pomazánkové máslo, teoreticky i tvaroh by měl fungovat)
  • 100 g sýra na plátky
  • 100 g šunky na plátky či kolečka

Matt, hlídač rolád

Postup:

  1. Žloutky vmíchejte se solí, lučinou do kompaktního krému.
  2. Bílky vyšlehejte pomocí mixéru či rukou do tuhého sněhu.
  3. Opatrně překládejte sníh do těsta, aby se smísil, ale stále si zachoval svou správnou strukturu a nadýchanost.
  4. Předehřejte troubu na 150°C a vyložte si pečící formu pečícím papírem.
  5. Naneste těsto do stejné výšky na plech.
  6. Pečte 30 minut, bez toho abyste otevřeli troubu, poté přendejte na pracovní plochu s pečícím papírem a odlepte od něj.
  7. Rozložte rovnoměrně sýr a šunku na vypečené těsto a zarolujte.
  8. Pečte dalších 20 minut.
  9. Nechte mírně vychladnout a konzumujte, vynikající je to i také studené.
Advertisements

10 thoughts on “Oopsie roláda

  1. Tak som to dnes skusil, vsetko v pohode, ale ako som to cesto isiel rolovat, tak mi to vobec nedrzalo pokope a trhalo sa na „ohyboch“ 😦 Uvidime, nejako som to dopatlal a teraz je to v trube, tak som zvedavy ci to cele vytecie alebo to nejako pojde 🙂

    • Ahoj,

      to mě velmi mrzí, napadají mě dvě alternativy proč se to mohlo stát, buď sníh nebyl šetrně vmíchán do směsi nebo se během pečení dostal vzduch do trouby, ještě předtím než se dopeklo. Jdu to tam přidat, protože jinak to těsto splaskne a prakticky se poté dalším pečením může přesušit a popraskat. Snad to však nakonec vyšlo dobře, určitě to příště zkuste znova, povede se to !

      Metla

      • Nakoniec to celkom dobre dopadlo, trebalo s tym trochu jemnejsie narabat, ale inac fajn, ako sa ten syr roztopil tka to spojil dokopy. A chutovo je to super, takze spokojnost. A kedze ja si nepotrpim moc na estetickosti, hlavne nech to dobre chuti, tak som spokojny 🙂 Vdaka za recept !

      • Rádo se stalo a jsem rád, že se to nakonec povedlo, když ne skvěle vypadají, alespoň skvěle chutnající (ačkoliv to druhé je důležitější 🙂 )

  2. Vyzerá to fakt skvele… zajtra musim vyskúšať, ale pridám tam ešte rajčinový pretlak a pizza korenie… už sa na to teším 😀

Zde můžete nechat svůj komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s