Vaječné housky

Housky před servírovánímČastou žádostí na náhradu v rámci paleo stravování je hnána touha najít ultimátní výrobek na který natřít různé pomazánky. Jedním z řešení je vytvořit právě něco z mouk či právě naopak, spíše z vajec. Recept, který jsme použili odrazoval velkým množstvím negativních komentářů, rozhodli jsme se tedy přistupovat velmi obezřetně a v každém kroku procesu mírně upravit. Výsledek nakonec byl překvapivě dobrý a vlastně, přesně co bych od daných surovin očekával. utné však bylo opravdu zahustit více než kolik říkal původní recept, jinak bychom došli k výsledku mnohých – míchaná vejce. Ačkoliv samotné chutnají hodně po vejcích, s natřenou pomazánkou, například třeba škvarkovou s vejci nejde skoro poznat, že by tam nějaké vejce bylo.

Čas receptu: příprava 5 minut, pečení 20 minut

Suroviny na 6 kousků:

  • 4 vejce
  • 4 pol lžíce kokosové mouky
  • ½ hrnku kokosového mléka (125 ml)
  • špetka soli

Housky po dopečení

Postup:

  1. Smíchejte v míse ingredience, metlou primíchejte dokud nebude vše propojené a mírně nadýchané.
  2. Nalijte do muffinových forem, (použili jsme silikonové, nebylo tedy třeba vymazávat), do dvou třetin výšky.
  3. Předehřejte troubu na 220°C a pečte 20 minut.
  4. Neotvírejte troubu během pečení, jinak splasknou.
  5. Nechte trochu vychladit a jezte.

Houska s pomazánkou

Reklamy

Zde můžete nechat svůj komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s