Kuře na paprice

Kuře na papriceTohle jídlo jsem miloval a vlastně stále miluji, ale dlouhou dobu jsem ho neměl. Asi tak dva roky. Důvodem bylo, a teď se prosím nelekejte, že jsem se toho bál si ho připravit, říkal jsem si, to musí být sakra složité udělat tak skvělé jídlo. Proto jsem si třeba i před přechodem na paleo tohle jídlo kupoval od Vitany či někoho takového v sáčku a jedl téměř každý týden. Nakonec jsem si vyprosil od mé maďarské nadřízené recept a srovnal ho s tím co jsem si našel na internetu a šel jsem na to. Mírně upravil podle paleo (nezahušťovat mouku, místo zakysané smetany případně přidat kokosové mléko/krém) a šlo se na to. Výsledek byl lepší než si pamatuji, takže rád zopakuji v dohledné době znova a znova. No a jako takový tento recept pro mě patřil do Výzvy podle Nikki, protože jsem si na něj brousil zuby tuuuze dlouho.

Čas receptu: příprava 5 minut, vaření 70 minut

Suroviny na 4 porce:

  • 4 kuřecí stehna
  • 1 velká cibule, nadrobno
  • 1 pol lžíce mleté papriky
  • 1 čaj lžíce uzené papriky
  • 100 ml rajčatového pyré
  • 500 ml vývaru či vody
  • sůl, pepř
  • 6 pol lžic kokosového krému či smetany (nemusí být)
  • 2 pol lžíce tuku nebo másla

Postup:

  1. V rozehřátém hrnci připravíme cibuli na tuku dle Vaší volby do průhledna.
  2. Přidáme papriku a odstavíme ze zdroje tepla.
  3. Osolené a opepřené kuřecí stehna vhodíme do hrnce, pořádně obalíme směsí.
  4. Opečeme pěkně dozlatova a poté přilijeme vývar.
  5. Dusíme zakryté poklicí 60 minut.
  6. Poté maso vyndáme, omáčku rozmixujeme dohladka a dochutíme.
  7. Přidáme do ní kokosové mléko, pokud ji chceme zjemnit a méně červenou a servírujeme.
Reklamy

5 thoughts on “Kuře na paprice

  1. Dobrý den,

    tak musím moc pochválit, tenhle recept je bomba. Odzkoušeno a je to za 10 z 10.

    Hezký den¨

  2. Dobrý den,
    tak jsem již podruhé uvařila tento recept (což svědčí o tom, že mě opravdu zaujal)a cítím se jako dokonalý profík. Dokonce jsem provedla modifikaci /a s úspechem – sebejistota mi dnes nechybí – čím to bude?. Možná na tom máte maličký podíl. Jinak moje modifica byla ovlivněna rodinnou zvyklostí – v Západních Čechách se do kuře na paprice nepřidává ani rajčatové pyré či jiná rajčatová alternativa- možná je to jen zvyklost mé mamky, která nemá příliš ráda rajčata. Každopádně konečný výsledek /bez rajčatového pyré /byl také optimální. Navíc pokud by se nechávají pokrmy s rajčaty delší dobu v ledničce mají tendenci fermentovat, což ve verzi bez rajčatové nehrozí. Upřímně řečeno, vzhledem k chutnosti, však i rajčatové verze určitě nezfermentuje nikomu.
    takže ještě jednou díky

    • Zdravím,
      to mě velmi těší. Taky tam nevidím to pyré jako nutnost, spíš to bylo pro sytější barvu, nechtěl jsem tam dávat víc papriky, aby to bylo oranžové a hlavně, tak jsem dostal recept od původní autorky.
      Jsem rád, že chutná, naše je to také jedno z nejoblíbenějších jídel.
      Metla

Zde můžete nechat svůj komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s