Vepřová roláda s brusinkami a jablky

Vepřová pečeně s jablky, skořicí a brusinkami s dušeným červeným zelímJak jsem slíbil, tak tedy plním – začínám to tu vše pomalu směřovat do Vánočního směru. Před pár dny jsme si připravili tuto roládu z vepřového masa plněnou jablky a brusinkami. Připravili jsme si ji s dušeným červeným zelím a rozhodně jsem měl pocit, jakoby Vánoce byly už tu – a ony vlastně jsou! Recept jsme využili tento a rozhodně bych neváhal si to připravit znova. Skořice, jablka a brusinky patří k Vánocům v různých zemích stejně jako u nás kapr, lití olova a bláto 🙂

Čas receptu: příprava 10 minut, vaření 5 minut, pečení 90 minut

Suroviny na 4 porce:

  • 1 kg vepřové plece vkuse, rozříznutá na motýlka
  • 2 střední jablka, na menší kostky
  • 2 čaj lžíce skořice
  • 1 hrnek vývaru nebo vody
  • 2 pol lžíce kokosového oleje či jiného tuku
  • ½ hrnku sušených brusinek
  • hrst čerstvé šalvěje, nadrobno
  • sůl, pepř

Vepřová pečeně s brusinkami a jablky před pečením

Postup:

  1. Rozehřejte si v libovolné nádobě tuk a poté na něj dejte jablka a šalvěj.
  2. Restujte 4-5 minut a poté vmíchejte brusinky, odstavte z tepla.
  3. Rozřízněte si plec do ¾ nožem, případně naklepejte či odkrojte přebytečný tuk, osolte a opepřete a potřete skořicí, zevnitř i zvenku.
  4. Vyplňte vnitřek co nejvíce směsí Vám půjde a poté zavažte kuchyňskou nití.
  5. Dejte do předehřáté trouby na 180°C a pečte 90 minut. Nemusíte obracet ani podlévat, ale občas zkontrolujte.
  6. Vyndejte z trouby a nechte chvíli odstát, poté nakrájejte na plátky a servírujte.
Reklamy

Zde můžete nechat svůj komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s