Bazalkovo-limetové kuřecí stehna

Limetovo-bazalková omáčkaDnešní recept bude trochu jiný než obvykle. Normálně v úterý dávám recept na surovinu, ingredienci, kterou požijete dále. Tentokráte tomu bude taky tak, ale rovno uvedu i recept na použití. Jedná se o limetovou omáčku s bazalkou, kterou můžete použít jako omáčku k masu, jako zálivku do salátu nebo jako marinádu. Vyzkoušel jsem všechno a je to skvělé, lahodná a osvěžující chuť citronu s trochu těžšími chutěmi v pozadí. Recept na omáčku byl z této adresy a další využití již bylo mé.

Čas receptu: příprava 10 minut, pečení 45 minut, marinování 2+ hodiny

Suroviny na cca 200 ml omáčky + 4 porce jídla:

  • 800 g kuřecích spodních stehen (paliček)
  • omáčka:
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 4 limetky (šťáva i kůra)
  • 1 pol lžíce hořčice
  • ⅓ hrnku oleje (cca 80 ml)
  • ¼ coconut aminos nebo tamari omáčky (náhrady sójové omáčky)
  • 2 pol lžíce bazalky, nadrobno

Kuřecí stehna při marinování

Postup:

  1. Seškrábejte kůru z limet, poté je nakrojte a odšťavte.
  2. Smíchejte se zbytkem surovin na marinádu.
  3. Marinujte kuřecí stehna alespoň dvě hodiny, ale čím déle tím lépe.
  4. Předehřejte troubu na 180°C a pečte 40 minut a poté zvyšte teplotu a dopečte do křupava.

Hotová kuřecí stehna v limetovo bazalkové omáčce

Advertisements

Zde můžete nechat svůj komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s