Šťavnatá vepřová pečeně

Šťavnatá vepřová pečeně se salátemPokud chcete mít šťavnaté maso s pěknou kůrčičkou, tato pečeně je ideální. Maso bude tak akorát propečené, měkké a chutě, které natáhne z česneku a cibule bude úplně dostačovat. Příprava není až tak dlouhé a hlavně, můžete pak kvůli toho, že pracujete s větším kouskem masa mít jídlo připravené na spoustu dní dopředu. Jako přílohu jsme si udělali jednoduchý salát z polníčku a další zeleniny. Výpek můžete zredukovat a přelít, ale já to nechal s nakrájeným masem přes noc v lednici, aby to pěkně natáhlo chutě.

Čas receptu: příprava 5 minut, pečení 60 minut

Suroviny na 4-6 porcí:

  • 1 kg vepřové pleci, vcelku
  • 1 velká cibule, nahrubo
  • sůl, pepř, kmín
  • 1 pol lžíce sádla
  • 1 pol lžíce granulovaného česneku či prolisovaného

Postup:

  1. Omyju a osuším maso, zbavím přebytečného tuku či blán pokud tam jsou.
  2. Do pekáčku dám nahrubo nakrájenou cibuli a sádlo.
  3. Položím na vše maso a okořením solí, pepřem a kmínem.
  4. Předehřeju troubu na 160°C a peču hodinu. Občas podléváme a v polovině obrátíme.
  5. Pokud jste chtěli použít česnek, přidejte ho po obrácení, aby se moc nezpekl, pokud chcete, můžete ho přidat i na začátku, ale pak tedy spíše celý nebo plátky na dno pekáčku.
  6. Pokud chcete silnější kůrku, můžete zvednout teplotu na posledních pár minut.
Reklamy

3 thoughts on “Šťavnatá vepřová pečeně

Zde můžete nechat svůj komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s