Špenátový salát s teplým slaninovým dresingem

Špenátový salát s teplým slaninovým dresinkemTento salát je kombinací oblíbených surovin v trochu jiném provedení než obvykle. Sladko-kyselá kombinace dohromady s větším množstvím proteinu perfektně zasytí pří náročnějších dnech a nutriční hodnoty z něj dělají velmi hodnotný prvek, který by se mohl začlenit do každodenního jídelníčku. Jen teda ještě trochu minimalizovat časovou náročnost a bude to ideální. Recept jsme si vypůjčili odsud.

Čas receptu: příprava 15 minut, vaření 25 minut

Suroviny na 2 porce:

  • 4 natvrdo uvařená vejce, nakrájená na čtvrtky nebo plátky
  • 6 plátků vysmažené slaniny
  • 2 hrnky špenátu
  • 5 žampionů, na plátky
  • 1 malá cibule, nadrobno
  • 2 pol lžíce balsamika
  • 1 pol lžíce kokosového cukru nebo medu
  • 1 čaj lžíce hořčice
  • 2 pol lžíce vody

Postup:

  1. První si připravte natvrdo uvařená vejce, oloupejte je a nakrájejte na čtvrtky, odložte na okraje talíře.
  2. Na vnitřní část rozmístěte špenát.
  3. Na pánvi osmažte cibulku do křupava. Odložte na papírové ubrousky.
  4. Na zbylém tuku osmažte cibulku do průhledna a v polovině přidejte žampiony.
  5. Obojí rozdělte na talíře na špenát a neslívejte zbytek tuku.
  6. Do zbytku tuku dejte balsamiko, sladidlo, vodu a hořčici a nechte projít varem.
  7. Přelijte přes zbytek salátu a poprašte nalámanou slaninou.
Reklamy

Zde můžete nechat svůj komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s