Celozrnná hořčice

Celozrnná hořčiceTak a opět je tu další recept na hořčici, tentokráte trochu jiná opět. Jak to u mě bývá, snažím se připravovat recepty jinými postupy s jinými surovinami. Takže teď jsem zkusil celozrnnou hořčici, tedy kombinaci bílé a černé hořčice namáčené přes noc. Pro jemnější chuť ji namočte ve víně a poté přidejte ocet a na dochucení můžete i med. Samozřejmě můžete okořenit i něčím dalším, třeba estragonem, česnekem a tak dále. Naše je vcelku pikantní, ale to je to po čem jsme šli – černá semínka jsou výrazně aromatičtější, ale celkově namáčením se stává více bohatější co se týče chuti.

Čas receptu: příprava 10 minut, odležení 4+1 dní

Suroviny na 0,5 litru:

  • ¼ hrnku hořčičných semínek bílých
  • ¼ hrnku hořčičných semínek černých
  • 1 hrnek vody nebo bílého vína, suchého
  • ¼ hrnku bílého vinného octa
  • ½ čaj lžíce soli
  • 4 čaj lžíce mleté hořčice

Postup:

  1. Semínka obou barev zalijte vodou a nechte odstát zhruba jeden den.
  2. Směs dejte do mixéru a přidejte zbytek surovin.
  3. Pořádně rozmixujte na pastu, můžete pak dochutit dle libosti.
  4. Dejte odstát do lednice na 4 dny a poté konzumujte.
Advertisements

One thought on “Celozrnná hořčice

  1. Pingback: Hovězí žebra na šalvěji | Metlův Paleo/Primal food blog

Zde můžete nechat svůj komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s