Kakaové brownies

Kakaové browniesRecepty na využití mandlové či jiné ořechové drtě přijdou vždy vhod, pokud neplánujete dělat z drti jen mouku. Proč používám nesušenou drť na brownies? Protože jim dodají pěknou vlhkost, pěkně se pak rozpouštějí na jazyku a hlavně není s tím moc práce. Uděláte si mandlové či jiné ořechové mléko a pak vezmete drť, smícháte s ostatními surovinami a voilá. Přesunete na plech či jinou nádobu vyloženou pečícím papírem, aby se Vám pak snadno sundával a krájel a za pár minut je hotovo.

Čas receptu: příprava 5 minut, pečení 20 minut

Suroviny na 20×20 cm:

  • 1 hrnek mandlové drtě
  • ½ hrnku kakaa
  • 3 pol lžíce medu
  • 3 pol lžíce kokosového oleje
  • ½ čaj lžíce jedlé sody
  • 3 vejce
  • 2 čaj lžíce vanilky
  • špetka soli

Postup:

  1. Mandlovou drť smísíme se všemi surovina, na pořadí a mísení moc nezáleží.
  2. Vyložte si plech pečícím papírem a nalijte na něj směs.
  3. Předehřejte troubu na 180°C a pečte 20 minut.
Advertisements

Zde můžete nechat svůj komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s