Kuřecí na medu

Kuřecí na meduVenku stále vedro a tak vůbec nevadí, když ještě přitopíte grilem či troubou. Tento recept jsem vyzkoušel hned ve třech variantách, podle doby marinování a přípravy. Prvním způsobem bylo jen potření marinádou a šup na gril. Ve výsledku nebyla až tak výrazná chuť, ale ta časová nenáročnost je si myslím ideální v určitých situacích. Druhé bylo marinování již celý den a poté už jen gril nebo trouba. Při delším pečení na nižší teplotě je maso trochu víc šťavnaté, za to na grilu máte vše více křupavé. Výraznost chuti obou druhů marinovaného masa byla stejná. Receptem jsem se nechal inspirovat z srpnového F.O.O.D.

Čas receptu: příprava 5 minut, pečení/grilování 25-45 minut

Suroviny na 2 porce:

  • 600 g kuřecích křidélek a paliček, (křidélkům můžete odseknout špičky)
  • 2 pol lžíce medu
  • 2 pol lžíce olivového oleje
  • 1 pol lžíce citrónové šťávy
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Omyté a osušené křidýlka a paličky potřeme marinádou smíchanou ze všech surovin.
  2. Dáme buď rovnou na gril anebo necháme marinovat alespoň pár hodin.
  3. Grilujeme zhruba 30 minut anebo v troubě při 180°C. V polovině je lepší obrátit.
Reklamy

Zde můžete nechat svůj komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s