Šopský salát

Šopský salátMoje oblíbená verze tohoto bulharského salátu vždycky byla jen se zeleninou – okurky, papriky, rajčata a sýrem – nejlépe balkánským. Tak jsem ji dělal pár let a vždy mi velmi chutnal. Avšak když jsem ho připravoval naposled, pokusil jsem se více napodobit originál, kde se prý nachází i cibule a koření čubrica (pískavice, saturejka, chilli, sůl). Musím říct, dává to celému jídlu jiný rozměr a stalo se to okamžitě nejoblíbenější verzí.

Čas receptu: příprava 15 minut

Suroviny na 4 porce:

  • 200 g balkánského sýra nebo feta, na kostičky
  • 1 šalotka nebo pár jarních cibulek, nadrobno
  • 1 pol lžíce koření čubrica
  • 1 salátová okurka, na kostičky
  • 3 papriky, (např. kápie) na kostičky
  • 5 velkých rajčat, na kostičky

Postup:

  1. Smícháte všechny omyté a nakrájené kousky zeleniny se sýrem a kořením.
  2. Mírně promícháte a servírujete.
Reklamy

Zde můžete nechat svůj komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s