Porkitos

PorkitosPod tímto zvláštně znějícím názvem si můžete představit jeden z velmi klasických druhů svačin. Jedná se o vypečenou slaninu nebo sušenou šunku. Různé druhy výchozí suroviny Vám vytvoří trochu jiný typ a podle toho se tedy dá snadno obměňovat. Vyzkoušené to máme s různými uzenými boky, pancettou, klasickou slaninou, schwarzwaldskou šunkou, atd. Recept není můj originální, ale viděl jsem třeba i verze, kdy se ještě dokořeňuje, různě krájí na tenké a dlouhé proužky, anebo třeba vytvářejí vrtulky. Mě úplně dostačuje klasická verze, protože sušené šunky obvykle bývají dosti osolené a někdy mají i v sobě pepř či další koření. Při pečení se tedy odstraní část tuku a sůl se dostane více k povrchu a občas se stane, že to prostě samo o sobě už bude moc, v tom případě můžete třeba vidličkou přebytečnou sůl odstranit a máte po problému. Skladuji je v otevřené krabičce maximálně týden (v zavřené nasají vlhkost a nejsou křupavé).

Čas receptu: příprava 5 minut, pečení 10-15 minut

Suroviny:

  • tolik slaniny, sušené šunky či uzeného masa chcete použít, nakrájené na tenké plátky

Postup:

  1. Na plech vyložený pečícím papírem rozložíme plátky slaniny o oblíbené velikosti a tloušťce, tak aby se nedotýkaly ani nepřekrývaly.
  2. Rozehřejeme troubu na 160°C a pečeme 10-15 minut (podle tloušťky) do hněda.
  3. Odložíme na papírové ubrousky a trochu otřeme tuk (není nutné)

Porkitos z pancetty před pečením

Advertisements

Zde můžete nechat svůj komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s