Rychlá hořčice

Rychlá hořčiceTřeba se Vám jako mě někdy stane, že máte chuť na hořčici, žádná doma není a chcete si udělat jednu nějak rychle. Pak se Vám oplatí tento recept, avšak je trochu jiný od té tradiční hořčice, kterou znáte. Chuť v mém případě byla hodně silná, protože koupená pomletá bílá hořčice byla trochu většího kalibru a tak dávka, kterou jsem si udělal byla pekelná a taky jsem dosti ocenil, že jsem si toho neudělal moc. Pojďme tedy na to. Určitě bych si dovolil tvrdit, že při delším odstátí chutná ještě lépe. Ocet můžete vyměnit za nějaký neutrální či nahradit vínem, avšak k tomu bych se dostal radši v případě pořádně zpracovávané a ne jen pohotovostní.

Čas receptu: příprava 2 minuty, odstátí 15 minut

Suroviny:

  • 3 pol lžíce mletého hořčičného prášku
  • 3 pol lžíce vody
  • 1 čaj lžíce medu
  • 1 čaj lžíce jableného octa
  • špetka soli
  • pepř, další koření a bylinky

Postup:

  1. Rozmíchejte prášek ve vodě a poté okořeňte dle libosti.
  2. Nechte odstát v teple alespoň 15 minut.
  3. Konzumujte nebo uložte do chladna.

Hořčice na lžíci

Advertisements

Zde můžete nechat svůj komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s