Dvouvrstvá skořicová buchta

Nakrájené kostičky dvouvrstvé buchtyDrahá polovička se chystala v sobotu na výlet beze mě a protože jela za svou dlouholetou kamarádkou, chtěla ji dovézt něco paleo a dobrého a také skořicového. Našla pár velice zajímavých receptů, přidala je na svůj Pinterest účet a následně jsem já vybíral, který připravíme a výsledek ohromil nejen všechny, kteří to testovali, ale i ji samotnou. Příprava byla velice jednoduchá a rychlá a výsledek prostě božský. Po dvou dnech už buchta není a to ji vyzkoušelo alespoň 8 lidí a všichni si moc pochvalovali. Recept pochází odsud a mírně jsme snížili poměry sladidla a také jsme nepřidávali polevu.

Čas receptu: příprava 10-15 minut, pečení 25 minut

Suroviny:

  • 2 ½ hrnku mandlové mouky
  • ¼ čaj lžíce soli
  • ½ čaj lžíce jedlé sody
  • ½ hrnku pekanů (cca 100g), nahrubo
  • ½ hrnku rozinek (cca 100g)
  • ¼ hrnku kokosového oleje (6 pol lžic), roztopeného
  • 3 pol lžíce medu
  • 2 vejce
  • 1 čaj lžíce vanilky
  • vrchní vrstva:
  • 3 pol lžíce skořice
  • 3 pol lžíce kokosového oleje, roztopeného
  • 5 pol lžic medu
  • ½ hrnku sekaných ořechů (pekany, vlašáky, mandle, dle libosti)

Čerstvě vytáhnutá buchta z troubyPostup:

  1. Mouku, rozinky a ořechy smícháme v míse s jedlou sodou.
  2. V druhé misce si smícháme vejce, med, vanilku a kokosový olej.
  3. Uvnitř suchých ingrediencí uděláte díru a nalijete tam tekuté. Pořádně rozmícháte.
  4. Vymažete plech máslem nebo kokosovým olejem a mírně posypete mandlovou moukou (není nutné)
  5. Vzniklé tuhé těsto natlačíte do pečící misky nebo na malý plech (my použili 20×20), pomocí špachtle pořádně zarovnáte na stejnou výšku celé těsto.
  6. Připravíte si směs polevy a rozmícháte. Natřete rovnoměrně po celém povrchu buchty.
  7. Předehřejete troubu na 180°C a pečete 25 minut. Můžete zkoušet párátkem jestli se spodní vrstva lepí, tak byste měli poznat zda je hotovo či máte péct déle, avšak efekt připečení (zčernání) medu není vítány, takže jsme po 25ti minutách skončili ač je doporučeno péct až 35.
  8. Necháte odstát a vychladit a až poté krájíte.

Řez buchtou

Advertisements

Zde můžete nechat svůj komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s