Ořechy v čokoládě

Jeden pekanový bonbon v čokoláděTruffles jsme tady už párkrát dávali a tentokrát půjde o jednoduchou variantu, kde hlavní náplní jsou různé ořechy spojené dohromady datlovou pastou. Tu si můžete udělat vlastní nebo v mém případě skvěle levně koupit. Protože necelé kilo pasty jsem koupil za 150,- v tureckém obchodě na Kapucínském náměstí v Brně. (Pro představu 100g čerstvých datlí stojí 35,-). No a poslední krok je pak už jen je různě namočit do čokolády. Ořechy můžete použít různé, my jsme vyzkoušeli pekany a vlašské ořechy. Recept pochází odsud.

Čas receptu: příprava 20 minut, chlazení 20 minut

Suroviny:

  • 90 g datlové pasty nebo ½ hrnku datlí
  • 2 pol lžíce vody
  • 100 g čokolády
  • 80 pekanových ořechů + 30 vlašských ořechů

Krabička plná různých čoko-ořechových bonbonů

Postup:

  1. Vytvoříte si datlovou pastu z nasekaných datlí smíchaných s vodou. Pořádně promíchejte, abyste měli hustou pastu.
  2. Rozpusťte si čokoládu a připravte si plech vyložený pečícím papírem.
  3. Na ořech nožem natřete trochu pasty a přiložte ho k druhému.
  4. Obalte v čokoládě ať už celé nebo částečně a odložte na pečící papír.
  5. Dejte chladit alespoň na 20 minut a poté už můžete skladovat mimo lednici.
Advertisements

Zde můžete nechat svůj komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s