Hovězí na houbách s opečeným chřestem

Chřest s citronem/česnekem a hovězí na houbáchChřestová sezóna je v plném proudu a tak se nám taky nevyhnula. K hovězímu masu na houbách jsme si ho dali jako přílohu, ale není to jediný způsob jak jsme jej využili a jak ho ještě hodláme. Takže doporučuji všem, vychutnat si tu skvělou zeleninu dokud je čas. Recept na maso je můj vlastní, není to žádná sláva a na chřest nebo-li špargle jsem našel zde.

Čas receptu: chřest – 15 minut, maso – příprava 5 minut, dušení 40+ minut

Suroviny na 4 porce:

  • 900 g hovězího masa, na kousky
  • 2 velké cibule, nahrubo
  • 1 čaj lžíce kmínu
  • trochu soli a pepře
  • 200 g sušených či čerstvých hub
  • tuk
  • voda či vývar
  • chřest:
  • 1 pol lžíce olivového oleje či jiného tuku
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 2 čaj lžíce citronové šťávy
  • špetka soli a pepře a kayennského pepře

Pečená citronovo-česneková chřest

Postup:

  1. Maso: první na pánvi na rozehřátém tuku osmažím trochu cibulku.
  2. Poté přidám maso a koření a nechám trochu zatáhnout.
  3. Poté přidám houby a podliji vodou či vývarem a dusím alespoň 40 minut do změknutí masa.
  4. Chřest: omyjeme a odkrájíme dřevnaté konce nebo je odlomíme(lepší způsob identifikace staré části)
  5. Uděláme si ze všech surovin marinádu a tou potřeme chřest vyloženou na pečícím papíře.
  6. Předehřejeme troubu a upečeme na 200°C na 15 minut, otočíme jednou.
Reklamy

Zde můžete nechat svůj komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s