Ruské vejce

Vejce Mimosa, deviled eggs nebo-li Ruská vejceNo tak tohle jsem se chvíli trápil jak nazvat. Angličan tomu říká ‚deviled egg‘, Čech tomu řekne Ruské vejce, jinde tomu řeknou Mimosa, jak bylo podotknuto, vhodnější název je tedy ‚ďábelská vejce‘. O co však jde? Jde o natvrdo vařené vejce, oloupané a rozkrojené podélně na dvě půlky. Žloutek se pak vyndá a smíchá s jinými surovinami a následně nacpe zpět. Jednoduché, rychlé, skvělé, nemyslíte? A ještě jedna věc – proč se jmenují Ruská ačkoliv nepochází z Ruska a v Rusku je tak nikdo nezná? Protože se často pokládají na listy salátu, kterému se občas říká Ruský, jak prozaické. No a co si dáte do něj je na Vás, například často se využívá kaviár, rajčata, petržel, hořčice, tymián a tak dále. Či-li dle chuti a nálady!

Čas receptu: vaření max 10 minut, příprava 10 minut

Suroviny:

  • 4 vejce
  • 2 pol lžíce majonézy
  • 2 čaj lžíce kari
  • špetka chilli a soli
  • pepř a naklíčené chia semínka, na zdobení

Postup:

  1. Uvaříme natvrdo vejce, ve studené vodě přivedeme k varu a poté vaříme 7 minut.
  2. Vychladíme, oloupeme a rozkrojíme na dvě poloviny podélně.
  3. Vyndáme čajovou lžičkou žloutek a dáme do misky.
  4. Přidáme zbytek surovin a pěkně promícháme a dáme zpět do díry po žloutku.
  5. Dozdobíme a jíme, a přidal jsem trochu pepře na konec než jsem dodal naklíčenou chia.
Reklamy

4 thoughts on “Ruské vejce

Zde můžete nechat svůj komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s