Karbanátky se zelným koláčem

Karbanátky se zelným koláčem a cherry rajčátkyTakže přidávám zase jednoduchý recept, který vznikl vcelku náhodou. Snažil jsme se najít nějaký slušný recept na využití zelí jako přílohy, ale úplně jinak než jsem to využil zatím. Nakonec jsem našel recept na to, jak vytvořit zelné placky, které prakticky měly stejný postup jako bramborové, avšak místo brambor se dávalo strouhané zelí. Tak jsem se vrhl na to, udělat podobným způsobem nebylo až tak těžké a k tomu jsem měl mleté maso, tak jsem si udělal jednoduché karbanátky. Ty jak víte, můžete namíchat dle libosti, jednoduchý postup tedy připojím také.

Čas receptu: příprava 15 minut, pečení 30 minut, smažení 20 minut

Suroviny:

  • karbanátky:
  • 0,5 kg mletého masa
  • 1 vejce
  • 1 cibule, nadrobno
  • koření dle libosti – sůl, pepř, mletá paprika, česnek, rozmarýn, atp.
  • olej na smažení (alespoň olivový či rostlinné na toto vhodné)
  • na zelný koláč:
  • 100 g slaniny, na menší kostičky
  • ½ hlávky zelí, nastrouhaná
  • 1 cibule, menší nastrouhaná
  • sůl + kdyžtak nějaké koření, dával jsem 1 čaj lžíci oregána
  • 1 vejce
  • 1 pol lžíce mandlové mouky

Zelný koláč na plechu

Postup:

  1. Karbanátky – vytvoříme ‚těsto‘ ze všech surovin, které máme.
  2. Na rozehřáté pánvi na oleji vhodném na smažení osmažíme karbanátky pořádně ze všech stran.
  3. Zelný koláč – V míse si vypracujeme těsto ze všech surovin. Pokud bude moc řídké po přidání vejce, můžete přidat trochu mandlové mouky, ale není nutná.
  4. Dáme na pečící papír, rozetřeme na stejnou výšku.
  5. Vložíme do předehřáté trouby zapéct zhruba na půl hodiny při teplotě 200°C.
  6. Poté nakrájíme na pláty dle naší libosti a servírujeme.

Vyšlo mi to na tři větší porce co se týče přílohy i hlavního chodu. Možná je také alternativa, kdy vynecháte slaninu a pak bych doporučil dát trochu oleje na vrchní vrstvu ‚koláče‘. Rychleji se tak vypeče a udělá pěknou krustičku. Případně, jak vidíte na spodním obrázku dole je to více vypečené, tak třeba po 20ti minutách zkusit obrátit a udělat i stejně z druhé strany, aby opravdu vypadaly jako placky, tím pádem je nedělat v celku, ale po jednotlivých kusech.

Advertisements

Zde můžete nechat svůj komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s