Plněné fíky

Fíky plněné uzeninou obalené ve slaniněTak tenhle recept vznikl částečně náhodou. Vychází z receptu Sarah Fragoso, zvaného Sausage-Stuffed Dates, což v překladu jsou plněné datle. K nedorozumění vlastně došlo náhodou, protože při návštěvě v obchodě jsem prostě vzal fíky omylem a udělal z nich toto jídlo. Velmi mě podivilo, že v návodu bylo, že mám vyndat pecku, ale fík má přece mraky peciček a ty nejsou až tak na škodu. Po první várce mi recept ještě skvěle zlepšila má drahá polovička, takže přidávám upravený a už vylepšený.

Čas receptu: příprava 10+ minut, pečení 30 minut

Suroviny na 1 porci:

  • sušený fík
  • plátek slaniny
  • kolečko jemného párku, (my použili Vídeňské párky ze Sklizena)

Postup:

  1. Nakrájíme si párky na špalíčky o trochu menší velikosti, než jsou velikosti našich fíků.
  2. Fík zbavíme stopky a nakrojíme jen zvrchu.
  3. Vložíme párek a obalíme ve slanině. Napíchneme na špejle.
  4. Dáme do trouby na 190°C na max půl hodiny.

Plné plato pečených plněných fíků

První pečení proběhlo podle návodu 35-40 minut a musím říct, že poslední dvě minuty tomu daly tak zabrat, že bylo pěkně zpečené vše až spodky nechutnaly dobře. Druhé pečení na 28 minut potvrdilo, že 30 je ideálka a možná trochu víc dozlatova, ale rozhodně od té půl hodiny určitě hlídat pečlivě. Požili jsme asi tak 15 deka slaniny na 15 fíků. Ty jen tak mimochodem dobré prodávali v Lídlu, bez doslazování, síření a za velice slušnou cenu.

Advertisements

Zde můžete nechat svůj komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s